Bona Lak produkter

Bona Grundlak. Sortimentet omfatter en række grundlakker der alle er udviklet til at opfylde forskellige krav til såvel den efterfølgende toplakering som specifikke krav der vedrører træsort og gulvkonstruktion. Dette kan modvirkning af sidelimning, forbedring af vedhæftning mv. Alle grundlakker, undtagen den oliebaserede Prime Deep, er vandbaserede og NMP frie.

Bona toplak. Programmet omfatter en bred vifte af toplakker der opfylder forskellige specifikke krav til udseende, slidstyrke og økonomi. Bona er pioner i udviklingen af vandbaserede toplakker og der findes en lakløsning til alle formål.

Alle Bona toplakker er NMP frie og overholder alle internationale miljøkrav.
  
Hvad betyder NMP fri?
NMP er en forkortelse af N-methylpyrrolidon som er er organisk opløsningsmiddel der anvendes i f.eks. vandbaserede lakker.

Nye undersøgelser har vist at stoffet har "reproduktionstoksitet" hvilket betyder at det kan skade ufødte børn. NMP absorberes gennem huden. Bona har gennem de seneste år arbejdet målrettet på at fjerne NMP fra produkterne og idag findes ingen lakker der indeholder NMP.

Prime Classic akryl grundlak

Beskrivelse:

1-komponent akrylgrundlak med et højt indhold af tørstoffer til brug på trægulve før overfladebehandling med Bonas vandbaserede lak. Giver overfladen et fyldigt udseende og reducerer risikoen for sidelimning på grund af sin fleksibilitet.
• Rækkeevne pr. liter: 8-10 m2
• Tørretid: 1-2 timer

5 liter

Prime Deep, oliebaseret primer

Beskrivelse:

Bona Prime Deep er en oliebaseret primer, der giver samme farve og dybde i træet som traditionel opløsningsmiddelbaseret lak, uden at indeholde farlige bestanddele. Påføringen udføres helt uden stress da produktet kan bearbejdes i lang tid. Bona Prime Deep er udviklet til anvendelse med Bona’s vandbaserede laksystem. Første lag lak skal altid være Prime Intense.

1 liter

Prime Intense polyurethan grundlak

Beskrivelse:

1-komponent polyurethangrundlak til brug på trægulve før overfladebehandling med Bonas vandbaserede lak. Giver en fyldig farve og bedre ”opbygning” på overfladen af det massive træ. 
• Rækkeevne pr. liter: 8-10 m2
• Tørretid: 1-2 timer

5 liter

Mega

Beskrivelse:

1-komponent vandbaseret polyurethanlak til overfladebehandling af massive trægulve, hvor der er omfattende slid. Ved at bruge ilten i luften, har Bona Mega samme ydeevne som en 2-komponent lak uden at kræve hærder. 

• Rækkeevne pr. liter: 8-10 m2
• Tørretid: 2,5-3 timer ved 20°C

Varianter:
Blank, glans 85-90
Mat, glans 30-35
Silkemat, glans 45-50
Extra mat, glans 10

5 liter

Wave

Beskrivelse:

Bona Wave er en 2-komponent, vandbaseret toplak til behandling af trægulve i offentligmiljømed lavere trafik intensitet. BonaWave er næsten lugtfri – DIBt godkendt for meget lav emission. Lakken er klar, ikke gulnende og har høj modstandsdygtighed mod slitage, ridser og kemikalier. 

• Helt Klar
• Meget lugtsvag
• Høj bestandighed mod ridser og hælemærker
• DIBt godkendt for lav emission
• Meget slidstærk
• VOC < 4%

Emballage: 3 x 5 ltr inkl. Hærder

Traffic HD

Beskrivelse:

Bona Traffic HD. 2 komponent vandbaseret toplak til behandling af trægulve i offentligt miljø med ekstrem høj trafikintensitet. Lakken kombinerer ultimativ ydeevne med miljørigtig teknologi – udviklet til et bæredygtigt resultat på såvel gulvet som det omgivende miljø. Bona Traffic HD har kun meget svag lugt og har modtaget DIBt og GreenGuard godkendelse for meget lav indendørs emission. Lakken er klar, ikke gulnende og har ekstrem modstandsdygtighed mod slitage, ridser og kemikalier.

• Ekstrem slidstyrke og modstandsdygtighed mod ridser
• Ultrahurtig ophærdning. Gulvet kan ibrugtages efter 1 døgn
• Meget svag lugt
• Velegnet til overlakering
• DIBt godkendt for meget lav emission

Emballering: 3 x 4,95 ltr. inkl. hærder

Traffic vandbaseret polyurethan-lak

Beskrivelse:

2-komponent vandbaseret polyurethanlak til overfladebehandling af massive trægulve i virksomheder, eller hvor høj slidstyrke er påkrævet. Også velegnet til overfladebehandling af fabrikslakerede træ- og korkgulve.

• Rækkeevne pr. liter: 8-10 m2
• Tørretid: 3-4 timer ved 20°C

Mat, glans 10-15
Silkemat, glans 45-50 inkl. hærder
Anti Slip, glans 25

4,50 liter

Traffic hærder

Beskrivelse:

Bruges sammen med Bona Traffic og blandes ved at ryste det kraftigt i et minut. Hvis små mængder af produkterne skal blandes, skal Traffic-beholderen rystes, før produktet omhældes fra den. Når Traffic er blandet, er den anvendelig i fem timer.

0,45 liter

Naturale 1-komponent

Beskrivelse:

Nyeste generation af trægulvsbeskyttelse fra Bona. Det kombinerer det bedste fra træolie, hård voks, olie- og vandbaseret lak med et enestående, naturligt udseende og fornemmelse. Anvendes til behandling af trægulve i bolig og andre områder, der udsættes for normalt til stærkt slid. OBS: kun 2  påføringer.
• Rækkeevne pr. liter: 7-10 m2
• Tørretid: 1,5-3 timer ved 20°C

4,5 liter

Naturale 2-komponent

Beskrivelse:

Nyeste generation af trægulvsbeskyttelse fra Bona, der kombinerer det bedste fra træolie, hård voks, olie- og vandbaseret lak med et enestående, naturligt udseende og fornemmelse. Anvendes til overfladebehandling af trægulve i virksomheder, der udsættes for tungt slid.
• Rækkeevne pr. liter: 7-10 m2
• Tørretid: 1,5-3 timer ved 20°C

4,5 liter

Naturale hærder

Beskrivelse:

Hærder til brug sammen med Bona Naturale.

0,4 liter

Tech Gapmaster 310 ml

Beskrivelse:

Bona Gap Master er en silikonefri fugemasse, der er udviklet til at udfylde delitationsfuger eller omkring fodpaneler. Gap Master er baseret på polyurethan og akryl og kan slibes og dækkes med Bona-lak. Det indeholder ingen opløsningsmidler, lugter ikke og kan bruges med alle former for parketlak. Den bevarer en høj grad af fleksibilitet. Udvidelse er ca. 7%.

Fås i: Hvid, Sort, Lys eg, Ask/gran, Kirsebær, Lys bøg, Mørk bøg, Mørk eg, Syret eg, Wenge, Ahorn

Tech Link 100 ml

Beskrivelse:

Et tilsætningsstof, udviklet til brug med Bona Mega eller Bona Spectra. Når det bruges med Mega, optimerer den vedhæftningen til overfladebehandling af UV-lakerede gulve eller tidligere lakerede gulve. Tilsætning foretages i forholdet 2 % efterfulgt af fortynding med tilsvarende mængde vand.

Mix & Fill Plus spartelmasse

Beskrivelse:

Det vandbaserede Bona Mix & Fill muliggør en fuldstændig vandbaseret montering. Dette spartelprodukt skal blandes til en egnet konsistens med fint slibestøv fra det gulv, der behandles. Mix & Fill bruges til at spartle fuger op til 2 mm i bredden og andre mindre fejl i trægulve. Kan anvendes med alle Bona-laktyper og olier.
• Rækkeevne pr. liter: ca. 10 m2

5 liter