Vi vil hjælpe gulvfirmaer til effektiv genanvendelse

 

Vi støtter op om Tarketts nye genanvendelsesordning, og vi vil gøre det lettere for gulvfirmaerne at bidrage til øget genanvendelse. ”Det er vigtigt, at de grønne løsninger er nemme at bruge og ikke skaber ekstra udgifter, hvis de skal slå bredt igennem,” fastslår Køge-firmaet Hedan Gulve, der anvender genanvendelsesordningen på en 3.000 kvadratmeter renovering i København.

Endnu en praktisk barriere er nu blevet fjernet for gulvfirmaer, der ønsker at bidrage til byggeriets grønne omstilling via indsamling af materialeaffald til brug i genanvendelse. Vi bakker nemlig op om Tarkett ReStart®-genanvendelsesordningen over hele landet med særligt fokus på Tarkett vinylbelægninger.

Enkelt at implementere på byggepladser og i vores grossistcentre
Det betyder, at gulvfirmaerne på de større projekter kan få leveret en praktisk bigbag til indsamling af vinylrester ude på byggepladsen. Man kan også ved de mindre projekter smutte omkring nærmeste Scandinova og aflevere resterne med sikkerhed for, at de køres til genanvendelse.

Efter indsamlingen bliver resterne således fragtet til Tarketts fabrik i Sverige og indgår i fremstillingen af nye vinylbelægninger, så materialekredsløbet lukkes. Fordelen ved vinyl er i den forbindelse, at materialet restfrit kan genanvendes uden forudgående farvesortering. Og det gør arbejdsgangene lettere for gulvfirmaerne, når man ikke behøver at farvesortere resterne, forklarer Tomas Bohse, der er vores bæredygtighedsansvarlige hos Scandinova. 

- Konceptet er stærkt, fordi det er så enkelt at implementere både på byggepladserne og ude i vores grossistcentre. Gulvlæggerne skal blot sørge for at indsamle resterne for sig, og så bliver alt efterfølgende ordnet uden ekstra udgifter eller arbejdsgange, understreger han. 

Læs mere om, hvordan du vælger bæredygtige gulvløsninger

Ingen ekstra arbejde eller udgifter til de udførende
Blandt de første gulvfirmaer i Danmark, der har brugt det nye genanvendelsesprogram, er Hedan Gulve fra Køge. Virksomheden beskæftiger otte medarbejdere og er særligt stærke inden for sildebensparket samt vinyl, linoleum og tæpper. De står blandt andet for gulvvedligeholdelsen i Københavns Lufthavn Kastrup.  

Lige nu er Hedan Gulve i fuld gang med renoveringen af 3.000 kvadratmeter vinylgulve på den kommunalt ejede Dortheagården i København. Her har gulvfirmaet fået udleveret de nye bigbags til indsamling af vinylresterne sammen med de nye belægninger her fra Scandinova. Henrik Jensen, der sammen med Dan Riis Bensimon er indehaver af Hedan Gulve, fortæller om ordningen: 

- Vi bliver alle sammen nødt til at bygge grønnere for vores børns og klimaets skyld. Men som udførende løber vi ofte ind i den udfordring, at vi selv ender med at hænge på meromkostningerne. Han suppleres af Dan Riis Bensimon: 

- Derfor er det netop vigtigt, at de grønne løsninger er nemme at bruge ude på byggepladsen og ikke skaber ekstra udgifter, hvis de skal slå bredt igennem. Her er indsamlingsordningen et godt og effektivt eksempel på hvilken vej, vi skal gå fremover. 

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, eller hvordan du bestiller en bigbag? Så kontakt din lokale salgskonsulent her

Du kan også finde din nærmeste Scandinova her

Grønne løsninger skal være med til at skabe værdi
Den nye genanvendelsesordning er bare det seneste eksempel på grønne gulvløsninger, som vi arbejder aktivt for at udbrede til gulvfirmaerne. Vi er også i gang med en komplet kortlægning af miljømærkede produkter i sortimentet, ligesom vi har løbende dialog med leverandørerne om gulvfirmaernes behov for materialer, der fx kan indgå i certificeret byggeri.

- Vi ønsker at være en aktiv medspiller i den grønne omstilling og støtter op om alle produkter og initiativer fra leverandørerne, der giver gulvfirmaerne reel værdi. Det handler i høj grad om at gøre det overskueligt og tydeliggøre de grønne muligheder, samtidig med at vi insisterer på, at de skal kunne underbygges via anerkendt dokumentation, tredjepartscertificering og så videre. Vi er langt fra i mål, men vi er godt i gang, og vi fortsætter med at udvikle os med fokus på, hvordan vi bedst muligt kan supportere gulvfirmaerne, slutter Tomas Bohse.

Husk også, at du altid kan kigge forbi hos dit nærmeste Scandinova grossistcenter eller tage en snak med din lokale konsulent, når du skal bruge materialer og løsninger til bæredygtigt byggeri. Så finder vi sammen den løsning, der bedst matcher kravene i din opgave.  

Bestil din bigbag her:

Kontakt os på tlf. 44 50 11 10