Fra nedslidt linoleum til lækkert nyt PUR-look

Hvorfor smide en brugbar belægning ud, hvis en hurtig målrettet genopfriskning er alt, hvad der skal til for at give den nyt liv? Sådan lyder det fra Rasal Gulvservice, som har anvendt Bona Elastic systemet til flot gulvrenovering på kollegiet NORK i Aalborg.

Rasal Gulvservice fra Aalborg arbejder hovedsageligt med afslibning og montage af eksklusive gulve som fx fransk sildebensparket i massivtræ i de store byer. Men virksomheden laver også opgaver såsom gulvvedligeholdelse på Nordjysk Kollegium i Aalborg, der til daglig bare bliver kaldt NORK. Her havde man for nylig et ønske om udskiftning af linoleumsgulvene i et af festlokalerne.

- Gulvene var slidte og triste at se på, men var dog stadig brugbare. Derfor foreslog jeg, at vi i stedet for at skifte dem ud gav dem en målrettet genopfriskning med Bona Elastic systemet. Og det var viceværten med på, fortæller Allan Olesen, der er indehaver af Rasal Gulvservice. Han fortsætter:

- De blev så glade for resultatet, at da jeg sammen med min konsulent Thomas Pilgaard fra Scandinova grossistcentret i Aalborg tog derud igen for at tage billeder, havde de ikke alene beholdt gulvet. De havde også fået malet vægge, fodlister og fuget det hele, så festlokalet var blevet helt nyt at se på.

Den bygningsansvarlige sparer mange udgifter
Selve genopfriskningen af det gamle linoleumsgulv bestod i en vådslibning med Bona Flexisand med Bonas nye net, og derefter en afrensning med Bona Power Scrubber. Efterfølgende blev der påført både lino prime og 2 gange farve samt 1 gang chips/flakes og til slut 2 lag PUR. Allan Olesen uddyber:

- Hvorfor smide en brugbar belægning ud, hvis en målrettet genopfriskning er alt, hvad der skal til for at give den nyt liv? Det er jo både nemmere, billigere og mere fleksibelt, forklarer han og fortsætter:  

- Bona Elastic systemet er samtidig meget nemt at arbejde med sammenlignet med fx gulvlak, og den bygningsansvarlige sparer både udgifter til løntimer, affaldshåndtering og fortløbende vedligeholdelse, når fx et linoleumsgulv renoveres med Bona Elastic frem for at blive smidt ud. Det er derfor et meget attraktivt alternativ for alle, som står med en trist og slidt belægning.