Genanvendelse af gamle gulve

Både private bygherrer, virksomheder og offentlige aktører efterspørger i højere grad bæredygtige løsninger, og efterspørgslen vil fortsætte med at stige i de kommende år. Derfor vil vi i samarbejde med Tarkett hjælpe gulvlæggere i hele landet med at genanvende gulvmaterialer. Det sker gennem indsamling af gamle gulve og installationsspild i vores butikker. 

Hos Scandinova oplever vi en stor efterspørgsel på bæredygtige løsninger. Vi arbejder på højtryk for at hjælpe gulvhåndværkere med at tænke bæredygtighed ind fra starten af projekterne. Det øger nemlig chancerne for at nå i mål med et godt resultat, der sparer på CO2-regnskabet, fortæller Tomas Bohse, der er salgskonsulent hos Scandinova:

- Vi har sat et større arbejde i gang for at hjælpe gulvhåndværkere med løsninger, der bidrager til et grønnere byggeri, og som samtidig opfylder kravene til certificering. Det kan være svært at gennemskue, hvad det vil sige at bygge og renovere bæredygtigt, så det vil vi gøre nemt og overskueligt for den enkelte gulvmand.

Han fortsætter:

- Vi bifalder også seriøse tiltag fra vores leverandører, og derfor har vi i alle landets butikker bl.a. indført et indsamlingsprogram i samarbejde med Tarkett, der skal sætte fokus på cirkulær økonomi og hjælpe gulvhåndværkere i hele landet med at genanvende gulvmaterialer.

Læs mere om valg af bæredygtige gulvløsninger

Indsamlingsprogram til genanvendelse af gulve

Gennem Tarketts indsamlingsprogram ReStart® skal installationsspild og gamle gulvmaterialer indsamles og transporteres til genanvendelse, så det kan indgå i produktionen på ny. Løsningen skal gøre det nemt for gulvlæggerne at bidrage til et grønnere byggeri, hvor der er fokus på at minimere miljøaftrykket, fortæller Maria Hvedstrup, der er marketingschef hos Tarkett: 

- Hos Tarkett taler vi ikke bare om at genanvende gulvmaterialer, vi gør noget ved det med vores indsamlingsprogram ReStart®. Det hjælper dig og din virksomhed med at skabe CO2-besparelser samtidig med, at du får en effektiv affaldshåndtering, som er helt uden omkostninger for dig.

I 2020 indsamlede Tarkett 662 tons gulvmaterialer i Norden via ReStart-programmet, som blev genanvendt som råvarer i produktionen af nye gulve.

- For hvert ton, vi genanvender, sparer vi klimaet for to tons CO2, og vi vil derfor gerne have din hjælp til at indsamle og genanvende endnu flere kvadratmeter i 2021, afslutter Maria.

Du kan læse mere om indsamlingsprogrammet og se en oversigten over, hvilke materialer du kan indlevere her

Sådan kommer du i gang med at genanvende gulvmaterialer

Vil du i gang med at genanvende gulvmaterialer eller indtænke bæredygtige løsninger, så er du altid velkommen til at kigge forbi hos din nærmeste Scandinova eller tage en snak med din lokale salgskonsulent. Vi har opstillet ReStart-bigbags fra Tarkett i alle vores grossistcentre, og vi hjælper dig også, hvis du har brug for at få en bigbag ud til dit projekt.

Find din nærmeste Scandinova her

Kontakt din lokale salgskonsulent