Historien om en dansk gulvgrossist i fremdrift

En solid virksomhed med en stolt historie. 

I Scandinovas lange historie har det altid været den samme grundlæggende filosofi, som virksomheden er blevet drevet efter. Det gode købmandskab, flid og fremsynethed er grundstenene i Scandinovas forretning. En filosofi som også vil kendetegne Scandinova i fremtiden.

Scandinova A/S er en gulv- og keramikflisegrossist- virksomhed, som henvender sig til professionelle gulvhåndværkere, gulvlæggere, gulvslibere, tæppehandlere, køkken- og badforhandlere, pavillonbyggere oa. med et bredt sortiment i ALT til gulvet, som f.eks. et bredt udvalg af fliser, linoleum, trægulve, laminatgulve, vinyl, kork, tæpper, tæppefliser, profiler, lim, spartelmasse, olie, gulvlak, sandpapir, maskiner, værktøj, sikkerhedsudstyr, arbejdstøj og meget andet – altså ALT til gulvet. Vores største styrke ligger i vores personale, som er fagligt dygtige og yder professionel rådgivning og uddannelse i vores brede produktprogram.

Vi har adskillige agenturer som forhandles og distribueres eksklusivt på det danske marked.

Grossistcenteret i Viby nær Aarhus flytter til nye lokaler på Trindsøvej 15 i det centrale Aarhus, hvor der indrettes et nyt og opgraderet Scandinova grossistcenter på hele 700 kvm. 

Renovering af gulvgrossist-butikken i Søborg og flise design.

Scandinova ekspanderer og styrker sin position på det danske marked, idet man opkøber aktiviterne i Charles Gulve Engros.

Scandinova udvider med et helt nyt Gulvcenter i Odense og bliver til: 

"Os med hele pakken - som dækker hele landet!".

Gulvcenter Aalborg flytter til helt nye lokalere på Blytækkervej, hvor der indrettes et nyt flot Scandinova Gulvcenter. 

Efter opkøb og adskillese af forretningsområder fremstår det "nye" Scandinova med en skarp profil i gulvbranchen. 

Der er i høj grad fokus på at være Danmarks førende, professionelle gulv- og flisegrossist, der udvikler sig i takt med markedets og kundernes behov.  

Forretningsområdet der dækker byggevareartikler ligger over i et nyt selskab Profile A/S og fremtidens Scandinova ser dagens lys med fuld fokus på gulvprodukter.

Samme år opkøbes konkurrenten Carl P. Aalborg, som ligeledes er en specialiseret gulvgrossist med mange synergier til Scandinova.

Flisekonceptet "flise design" etableres med 500 m2 inspirationsudstilling i Herlev og et professionelt forhandlernetværk etableres.

Forretningsområdet med trælasterne skilles fra, og det er starten for den velkendte Bygma trælastkoncern. Scandinova A/S fortsætter sit virke som grossistvirksomhed indenfor trælast- og gulvbranchen

Scandinova A/S har op gennem 1980'erne fortsat ekspansionen med opkøb af trælaster og har nu ni trælaster fordelt i hele landet. 

Omsætningen er på daværende tidspunkt på 465 mio. DKK. 

Det går godt for Scandinova A/S og opkøbene af nøje udvalgte trælaster fortsætter. 

I 1976 opkøbes Sander Hansens Trælasthandel i Herning.

Scandinova A/S udvider virksomheden og forretningsområdet ved købet af virksomhedens første trælast Johann Jacob Voetmann i Åbenrå.

Efter overtagelsen ændres navnet til Voetmann Tømmerhandel A/S. 

Scandinova A/S flytter fra Havnegade til det nybyggede industriområde i Herlev. 

Adressen er Transformervej 23, som senere udvides til Transformervej 10. 

Scandinova A/S udvider med et stort lagerbyggeri i Nyhavn 6 i København.

Scandinova A/S bliver agent for den brasilianske statseksportorganisation og begynder at forhandle det specielle Parana Pine, en træsort der bliver meget populær i Danmark, da den har knastren stamme på ca. 35 meter.

Lars Børge Christiansen, der er uddannet som tømrerhandler i Skagen, stifter Scandinova A/S, som grossistvirksomhed, der sælger byggematerialer og relaterede produkter til byggebranchen. 

Scandinova A/S bliver søsterselskab sammen med firmaet Hjalmar Wennerth's Trælastagentur A/S.