Prisregulering pr. 1. august

Byggebranchen drukner i prisstigninger og vores leverandører oplever knappe ressourcer på råvarer.

”Ovenstående er ikke godt nyt og ikke det, jeg ønsker at skrive til vores kunder. Men det er desværre uundgåeligt fakta i 2021. Byggeriet og byggebranchen buldrer derudaf, og verden har lige været igennem en noget nær global nedlukning. Det rammer os alle i byggeriet lige nu…” Sådan skrev jeg ved vores prisregulering i april. Siden da har vi modtaget prisstigninger fra mere end 30 af vores leverandører. Nogle af dem har end dog prisreguleret 2 gange siden 1. april.

I april skrev jeg endvidere: ”Vi er også nødt til at informere jer om, at dette, afhængigt af den fremtidige udvikling, også potentielt kan betyde forlængede leveringstider og endda påvirke enkelte varers tilgængelighed.”

Vi har siden 1. april gjort vores yderste for at minimere påvirkningen til vores kunder, men har intet andet valg end at justere vores salgspriser fra udvalgte leverandører per 1. august. Vær sikker på, vi udforsker alle muligheder for at minimere disse påvirkninger. Og vi lover jer at informere åbent og ærligt om disse ændringer i priserne.

I april lovede jeg endvidere: ”Hos Scandinova vil vi derfor i 2021 løbende justere vores priser, både op og ned, i takt med hvad vi varsles fra vores leverandører. Vi vil gøre det efter behov måske hver 2. – 3. måned og vil løbende informere om ændringer på vores hjemmeside.”

Langt de fleste leverandører har varslet os med prisstigninger 1. maj, 1. juni, 1. juli og 1. august. Heldigvis er det muligt at præsentere prisfald på udvalgte varer fra 2 leverandører, det gælder Tarkett på Linoleum, der falder 8 % i pris og Altro på Contrax der falder 4,5 % i pris.

 

Per 1. august vil produkter fra nedenstående leverandører reguleres:

Tarkett Linoleum (minus 8 %)

Altro Contrax (minus 4,5 %)

Festool 0 % (fastlåst hele 2021)

Forbo Linoleum & desktop 3,5 %

Tarkett 0-5 %

Ardex 3,2-8,4 %

Uzin/Wolf 1,43-6,68 %

Fletco 0-16,3 %

Schuller Eh’klar 0-48 %

Ege tæpper 2-4 %

Woca 2-23 %

Kährs 9,7 %

Wineo 10 %

Lønhart 5 %

Timberrex 5 %

Hamat 5 %

Witte 10 %

Otto Seal 8,5 %

Global Stole 4 %

Kraiburg Sportec 2-4,7 %

Estillon Smartfloor 6 %

Tajima 3-10 %

Orkla 6 %

Findeisen nålefilt 5 %

XpertPro slib 5 %

XpertPro Gulvunderlag 5 %

XpertPro LVT der stiger mellem 3,35% og 20,51%

XpertPro Sildeben (dagspriser, spørg din konsulent)


Ovenstående gælder både Brutto og Netto priser.

 

Hvad betyder disse varslinger? Og hvor stort er omfanget:

Det svarer til, at der på fire måneder er varslet prisstigninger på ca. 20 % af vores produkter – resten fastholdes naturligvis, således at kun reelle stigninger fra vores leverandører sendes videre til vores kunder.

Vi beklager disse omstændigheder og takker for din forståelse og ser frem til et fortsat godt samarbejde.

 

Venlig hilsen

Jacob Storm

Administrerende Direktør

Scandinova