Sådan vælger du de bæredygtige gulvløsninger

Nyt branchesamarbejde sætter fokus på, hvordan du som håndværker får nemmere ved at vælge bæredygtige løsninger fra starten. På den måde får du hurtigt overblik over mulighederne og kan nemmere tilrettelægge dit gulvarbejde.

Undersøgelser viser ifølge Danske Byggecentre, at der fortsat er udbredt mangel på generel viden om bæredygtigt byggeri hos særligt små- og mellemstore håndværksvirksomheder. 

Derfor har brancheorganisationen sammen med Dansk Byggeri og Smith Innovation – og med støtte fra Grundejernes Investeringsfond, GI – lavet et nyt samarbejde om bæredygtighed. Det skal gøre det nemmere for dig som håndværker at få bedre overblik over dine muligheder.

Det kan være svært at gennemskue

- Ude hos de danske byggecentre hører vi fra vores kunder, at det at bygge eller renovere bæredygtigt skulle være dyrere eller mere besværligt end konventionelt byggeri. Det er desværre nogle udbredte misforståelser, som ikke beror på facts. Det bunder i, at en af de helt store udfordringer indenfor bæredygtighed i byggeriet er viden. Det kan være svært at gennemskue, hvad det vil sige at bygge eller renovere bæredygtigt, siger Palle Thomsen, der er adm. direktør i Danske Byggecentre.

Det nye branchesamarbejde har blandt andet lanceret app’en ”Vælg bæredygtigt”, som du gratis kan downloade til din mobil eller tablet. Her kan du fx se en række principper for bæredygtigt byggeri, der er lige til at benytte i dine egne byggesager – eksempelvis kan du i områder ved vinduespartier vælge gulvmaterialer, der optager solvarmen effektivt. Så mindsker du risikoen for temperaturgener i det færdige byggeri til gavn for både indeklima og energiforbrug. 

Du kan læse mere om det nye samarbejde her

 

Husk også, at du altid kan kigge forbi hos dit nærmeste Scandinova grossistcenter eller tage en snak med din lokale konsulent, når du skal bruge materialer og løsninger til bæredygtigt byggeri. Så finder vi sammen den løsning, der bedst matcher kravene i din opgave.