HISTORIEN BAG

Historien om en dansk gulvgrossist i fremdrift

En solid virksomhed med en stolt historie.

I Scandinovas lange historie har det altid været den samme grundlæggende filosofi, som virksomheden er blevet drevet efter. Det gode købmandskab, flid og fremsynethed er grundstenene i Scandinovas forretning. En filosofi som også vil kendetegne Scandinova i fremtiden.

Scandinova A/S er en gulv- og keramikflisegrossist- virksomhed, som henvender sig til professionelle gulvhåndværkere, gulvlæggere, gulvslibere, tæppehandlere, køkken- og badforhandlere, pavillonbyggere oa. med et bredt sortiment i ALT til gulvet, som f.eks. et bredt udvalg af fliser, linoleum, trægulve, laminatgulve, vinyl, kork, tæpper, tæppefliser, profiler, lim, spartelmasse, olie, gulvlak, sandpapir, maskiner, værktøj, sikkerhedsudstyr, arbejdstøj og meget andet – altså ALT til gulvet. Vores største styrke ligger i vores personale, som er fagligt dygtige og yder professionel vejledning og uddannelse i vores brede produktprogram.

Vi har adskillige agenturer som forhandles og distribueres eksklusivt på det danske marked.

2023

Scandinova lancerer ny webshop

2023

Flise design går i luften med webshop

2022

Scandinova bliver FSC/PEFC-certificeret

2021

Scandinova indtager vestegnen. Scandinova åbner sin femte butik i Brøndby, med fokus på Polyurethan-gulve og andre fugefri gulve. 

2021

Butikken i Odense  får mere plads. Butikken omfatter 400 nyistandsatte kvadratmeter, der er dobbelt så meget plads som butikken på Nyborgvej.

2021

Butikken i Viby nær Aarhus flytter til nye lokaler på Trindsøvej 15 i det centrale Aarhus, hvor der indrettes et nyt og opgraderet Scandinova grossistcenter på hele 700 kvm.

2017

Renovering af gulvgrossist-butikken i Søborg og flise design.

2016

Scandinova ekspanderer og styrker sin position på det danske marked, idet man opkøber aktiviterne i Charles Gulve Engros.

2015

Scandinova udvider med et helt nyt Gulvcenter i Odense og bliver til: 

"Os med hele pakken – som dækker hele landet!".

2014

Gulvcenter Aalborg flytter til helt nye lokalere på Blytækkervej, hvor der indrettes et nyt flot Scandinova Gulvcenter. 

2008

Efter opkøb og adskillese af forretningsområder fremstår det "nye" Scandinova med en skarp profil i gulvbranchen. 

Der er i høj grad fokus på at være Danmarks førende, professionelle gulv- og flisegrossist, der udvikler sig i takt med markedets og kundernes behov. 

2007

Forretningsområdet der dækker byggevareartikler ligger over i et nyt selskab Profile A/S og fremtidens Scandinova ser dagens lys med fuld fokus på gulvprodukter.

Samme år opkøbes konkurrenten Carl P. Aalborg, som ligeledes er en specialiseret gulvgrossist med mange synergier til Scandinova.

2000

Flisekonceptet "flise design" etableres med 500 m2 inspirationsudstilling i Herlev og et professionelt forhandlernetværk etableres.

1992

Forretningsområdet med trælasterne skilles fra, og det er starten for den velkendte Bygma trælastkoncern. Scandinova A/S fortsætter sit virke som grossistvirksomhed indenfor trælast- og gulvbranchen.

1989

Scandinova A/S har op gennem 1980'erne fortsat ekspansionen med opkøb af trælaster og har nu ni trælaster fordelt i hele landet. 

Omsætningen er på daværende tidspunkt på 465 mio. DKK. 

1976

Det går godt for Scandinova A/S og opkøbene af nøje udvalgte trælaster fortsætter. 

I 1976 opkøbes Sander Hansens Trælasthandel i Herning.

1972

Scandinova A/S udvider virksomheden og forretningsområdet ved købet af virksomhedens første trælast Johann Jacob Voetmann i Åbenrå.

Efter overtagelsen ændres navnet til Voetmann Tømmerhandel A/S. 

1967

Scandinova A/S flytter fra Havnegade til det nybyggede industriområde i Herlev. 

Adressen er Transformervej 23, som senere udvides til Transformervej 10.

1966

Scandinova A/S udvider med et stort lagerbyggeri i Nyhavn 6 i København.

1961

Scandinova A/S bliver agent for den brasilianske statseksportorganisation og begynder at forhandle det specielle Parana Pine, en træsort der bliver meget populær i Danmark, da den har knastren stamme på ca. 35 meter.

1960

Lars Børge Christiansen, der er uddannet som tømrerhandler i Skagen, stifter Scandinova A/S, som grossistvirksomhed, der sælger byggematerialer og relaterede produkter til byggebranchen. 

Scandinova A/S bliver søsterselskab sammen med firmaet Hjalmar Wennerth's Trælastagentur A/S. 

Ved at klikke “Acceptér alle” gives der tilladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statistik og Marketing.