Ansvarligt skovbrug fra trætoppen til gulvbrædderne

Scandinova er nu PEFC og FSC-certificeret

FSC og PEFC

Veldrevne skove, der sikrer gode vilkår for både mennesker og natur, er langt fra en selvfølge. Derfor er det vigtigt at tjekke, hvor brædderne kommer fra, når der skal lægges nye gulve. Den opgave har Scandinova, Danmarks største gulvgrossist, taget på sig for at hjælpe gulvhåndværkerne. De er nemlig blevet FSC- og PEFC-certificeret, så de kan sælge træ fra dokumenteret ansvarligt skovbrug.

Det er ikke hvilke som helst certificeringer, der pryder landets største gulvgrossist Scandinova. Forhandleren er nemlig blevet certificeret til at kunne sælge træ, der har fået enten FSC- eller PEFC-certificeringen.

FSC dækker over Forest Stewardship Council, mens PEFC er kort for the Programme for the Endorsement of Forest Certification. Begge certificeringer er globale og ambitiøse i forhold til bæredygtig og ansvarlig skovdrift. FSC er mest udbredt og anvendes af NGO’er som WWF og Verdens Naturfonden, mens PEFC er foretrukket af mindre skovejere.

Med certificeringerne ønsker Scandinova at gøre det nemmere for gulvlæggeren at tage det bæredygtige valg.

En grøn kædereaktion sikrer bæredygtigheden

Der stilles store krav til sporbarheden af træet, hvorfor det heller ikke er helt så ligetil at opnå de internationale certificeringer. Hver enkelt aktør og led i leveringskæden skal certificeres af FSC eller PEFC, og de bliver alle kontrolleret mindst en gang om året for fortsat at kunne leve op til de høje standarder.

I praksis betyder det, at skov og savværk såvel som agent og producent skal være certificeret for at kunne levere varer til den certificerede forhandler Scandinova.

For at Scandinova som det sidste led i kæden kan tilbyde det bæredygtige træ til gulvlæggerne, har medarbejdere på tværs af virksomheden taget del i certificeringen.

- Certificeringsprocessen er lang, for der er mange aspekter, som skal undersøges. Hele virksomheden har været inde over og er uddannet i, hvordan leverandørerne og varerne skal håndteres og kontrolleres, fortæller Jacob Storm, der er administrerende direktør hos Scandinova.

Der skal nemlig være helt styr på bæredygtigheden hos de ansatte i indkøb, marketing, salg, bogholderi og på lageret for at leve op til de grønne certificeringer.

- De høje krav og løbende kontrol er kundernes garanti for bæredygtigheden ved certificeringerne, og de skal i sidste ende sikre ro i maven, når der bygges grønt, siger Jacob Storm. Han uddyber motivationen bag certificeringen:

- Bæredygtigt byggeri er fremtiden, og vi vil gerne hjælpe kunderne til at sætte et positivt aftryk på verdens skove.

Løbende certificeringsproces øger kontinuerligt det miljøvenlige udvalg

Da FSC- og PEFC-certificeringerne er en løbende proces, kommer der hele tiden nye, certificerede produkter på hylderne hos Scandinova. Dertil opnår flere af de eksisterende varer hos gulvgrossisten også kontinuerligt certificeringer, i takt med at værdikædens grønne spor bliver dokumenteret.

I skrivende stund tilbyder den certificerede gulvgrossist 67 varer fordelt på 8 leverandører, der kan smykke sig med enten FSC- eller PEFC-certificeringen. Disse produkter spænder bredt og dækker blandt andet sildebensparket, plankegulv, masonitplader og gulvlister samt pensler med træskaft og støvsugerposer, som indeholder træfibre.

- Nu hvor vi er blevet certificeret til at måtte sælge de bæredygtige produkter, kan vi hjælpe håndværkerne med at kunne tilbyde certificeret træ til deres kunder. Og med en certificeringsproces i udvikling kan der hele tiden komme endnu flere certificeringer af lagervarer og ikke mindst nye, dokumenteret bæredygtige varer til i Scandinova-butikkerne, afslutter Jacob Storm.

Trægulve i højden

Trægulve i højden

Det Odense-baserede gulvfirma Lumby-Gulve vandt sidste år gulventreprisen på intet mindre end 23.000 kvadratmeter plankegulve til Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen. Projektet er nu godt undervejs, og Lumby-Gulve er rykket op i højden

Vi indtager Vestegnen

Vi indtager Vestegnen

Scandinova runder året af på fornem vis og sætter endnu en nål i Danmarkskortet, når vi den 30. november åbner vores anden butik på Sjælland.

Scandinova i Odense får mere plads

Scandinova i Odense får mere plads

Scandinova arbejder for at gøre din hverdag nemmere. Derfor lancerer vi nu en ny og effektiv produktserie, der lever op til en række miljøcertificeringer ‒ herunder Dansk Indeklima Mærkning.

Vi skal tale om værdiskabelse

Vi skal tale om værdiskabelse

Jacob Storm tiltrådte 1. juli som ny CEO i Scandinova. Her fortæller han om sine første 100 dage i spidsen for Danmarks største gulvgrossist.

Hvis du vil have fingrene i de nye produkter, kan de findes i din lokale Scandinova-butik. Hvis du vil høre mere om serien, Indeklimamærket eller have tips til anvendelsen, kan du kontakte en af vores dygtige salgskonsulenter, der står klar til at rådgive dig.

Ved at klikke “Acceptér alle” gives der tilladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statistik og Marketing.