Dobbelt fejring i Aalborg

Renovering og bæredygtighed præger dagsordenen

Når du står ved foden af et nyt byggeprojekt, skal der oftere og oftere tages stilling til, hvordan det kan gøres så bæredygtigt som muligt.

Her er der sjældent åbenlyse svar, for det er særdeles komplekst at vælge mellem at renovere eller at rive ned og bygge nyt.

Når man snakker om den grønne omstilling i byggebranchen, er renovering dog ikke til at komme udenom. En analyse fra rådgivningsvirksomheden Rambøll konkluderer, at der bliver udledt mindre CO2 i en bygnings levetid ved at renovere i stedet for at rive ned og bygge nyt. Omkostningerne er også lavere ved at vælge renovering.

Denne konklusion understøttes af en rapport fra Realdania By & Byg. De har også fundet frem til, at bygninger, der holder længe, bidrager positivt til klimaregnskabet.

Lige netop renovering er også en af de helt store drivkræfter bag vores nye lancering.

2021 var åbningen af ikke færre end tre nye butikker, afholdelse af en vellykket gulvmesse og en vækst på mere end 20 procent siden juni 2020, hvor Jacob Storm satte sig for bordenden som administrerende direktør hos Scandinova, landets største gulvgrossist.

Selvom man på Scandinovas hovedkontor i Søborg ser tilbage på 2021 med stor tilfredshed, så har udfordringerne under Corona og konsekvenserne heraf været mærkbare og er det fortsat.

- I foråret var 22 ud af 35 ansatte hjemsendt. Det betød, vi måtte lukke butikken i Søborg i tre dage. Sådanne indgreb har naturligvis stor betydning for omsætningen i en forretning som vores, fortæller den administrerende direktør.

Prisstigninger på op imod 10-20 procent angry

Mens tredje Corona-bølge ruller ind over landet, er der endnu ikke udsigt til, at hyppige og massive prisstigninger, der har præget byggebranchen de seneste mange måneder, får en ende foreløbig. 

- Vi har skulle finde vores vej i månedlige prisstigninger. Det har været svært at manøvrere i, det erkender vi. Det har også være en udfordring for kunderne, men vi har generelt mødt stor forståelse, siger Jacob Storm og fortsætter:

- Vi hæver ikke priserne ublu. Vi bærer prisstigningerne fra leverandører videre 1:1, og så håber og tror vi på, at vores kunder også bærer dem videre til deres.

Til trods for skyhøje priser på materialer og fragt, så forventer den administrerende direktør rigtig pæne bundlinjetal, og det skal udelukkende tilskrives et øget salg.

Certificeringer og opgraderinger

Ligesom i resten af byggebranchen er der spirende grønne ambitioner i gulvbranchen. Hos Scandinova byder man den bæredygtige agenda velkommen.

- Vi er en slags knudepunkt og føler et ansvar for at oplyse om produkternes påvirkning på både klima og indeklima. Det ansvar tager vi seriøst, siger Jacob.

Gulvgrossisten er selv i gang med en omfattende miljøcertificering af alle XpertPro-lakker, som er Scandinovas egne lakker, og i efteråret blev de første af disse indeklimacertificeret.

- Udover at miljø og indeklima fylder meget, så har vi lanceret fem produktbrochurer i Scandinova Brand, opgraderet vores slibeprogram og taget Starcke fra Tyskland ind som ny kvalitetsproducent, fortæller Jacob Storm entusiastisk.

Går et spændende og usikkert år i møde

Jacob Storm ser frem til, at der i 2022 igen kommer gang i afholdelse af kurser og uddannelse for både kunder og medarbejdere.

Derudover er der et stort strategisk fokus på, at det fremover skal være nemmere at handle og være leverandør hos Scandinova.

- Det kommer til at medføre en række nye, spændende tiltag, som vi ser meget frem til at løfte sløret for, afslutter Jacob Storm.

En revolution rammer Scandinova

En revolution rammer Scandinova

Bona Traffic Go lander d. 1. august 2023 i alle Scandinova-butikker. Bona Traffic Go er PFASfri, isocyanatfri og 3% mindre VOC.

Trægulve i højden

Trægulve i højden

Det Odense-baserede gulvfirma Lumby-Gulve vandt sidste år gulventreprisen på intet mindre end 23.000 kvadratmeter plankegulve til Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen. Projektet er nu godt undervejs, og Lumby-Gulve er rykket op i højden

Vi indtager Vestegnen

Vi indtager Vestegnen

Scandinova runder året af på fornem vis og sætter endnu en nål i Danmarkskortet, når vi den 30. november åbner vores anden butik på Sjælland.

Scandinova i Odense får mere plads

Scandinova i Odense får mere plads

Scandinova arbejder for at gøre din hverdag nemmere. Derfor lancerer vi nu en ny og effektiv produktserie, der lever op til en række miljøcertificeringer ‒ herunder Dansk Indeklima Mærkning.

Vi skal tale om værdiskabelse

Vi skal tale om værdiskabelse

Jacob Storm tiltrådte 1. juli som ny CEO i Scandinova. Her fortæller han om sine første 100 dage i spidsen for Danmarks største gulvgrossist.

Hvis du vil have fingrene i de nye produkter, kan de findes i din lokale Scandinova-butik. Hvis du vil høre mere om serien, Indeklimamærket eller have tips til anvendelsen, kan du kontakte en af vores dygtige salgskonsulenter, der står klar til at rådgive dig.

Ved at klikke “Acceptér alle” gives der tilladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statistik og Marketing.