Vi skal tale om værdiskabelse

Jacob Storm tiltrådte 1. juli som ny CEO i Scandinova. Her fortæller han om sine første 100 dage i spidsen for Danmarks største gulvgrossist.

Hvor ser han de vigtigste udfordringer og muligheder for branchen? – og hvilken udvikling skal vi forvente de næste år?

Hvordan skaber du værdi for kunderne: For Jacob Storm, CEO i Scandinova, er dét netop spørgsmålet, som bør drive forretningen og hele tiden ligge til grund for alt, hvad man foretager sig. Han har selv brugt sine første 100 dage på at besvare spørgsmålet sammen med både medarbejdere, kunder og leverandører.

- Jeg er kommet fra rengøringsbranchen, der ligesom gulvbranchen kendetegnes af faglig stolthed, og hvor erfaring og viden vægtes utroligt højt. Jeg har følt mig meget velkommen allerede fra første dag, og både kunder og medarbejdere har taget rigtig godt imod mig, når jeg har været rundt og snakke med dem.

- Gulvbranchen er en utroligt dynamisk branche med mange muligheder, hvis man er skarp og ambitiøs. Lige nu og de kommende måneder er der fx mange offentlige opgaver, som også kommer gulvfirmaerne til gode. Den bold vil vi gerne hjælpe dem med at gribe, fortsætter han.


Store muligheder for bæredygtige opgaver

Jacob Storm ser et stort uudnyttet potentiale for gulvbranchen i hele bæredygtighedsdagsordenen, der senest blev markeret af regeringen med udspillet om den frivillige bæredygtighedsklasse. I alt 31 bygherrer er med 5,8 mio. kr. fra Realdania netop gået i gang med at teste kriterierne.

Samtidig er både kommuner og pensionskasser i stigende grad med til at stille krav om DGNB og andre bæredygtighedscertificeringer.  

- Der er i dag mange muligheder for at bygge bæredygtigt med veldokumenterede løsninger. Udfordringen er, at ingen har overblik over dem. I Scandinova har vi igangsat et projekt, hvor vi nu gennemgår alle 6000 varenumre for at identificere dem, der har certificeringer. De bliver så opført i en database og markeret på en måde, så man tydeligt kan se, at de kan bruges til bæredygtigt byggeri. Det gør vi sammen med Bygmas nye klima- og bæredygtighedschef som det første selskab i Bygma Gruppen, forklarer Jacob Storm og fortsætter: 

- Næste skridt er, at vi vil hjælpe gulvfirmaerne med at tilbyde samlede bæredygtige alternativer til en merpris for deres kunder på materialedelen på måske 3-5 procent. Det er en prisforskel for bygherre, der er meget lavere end forskellen på almindelige fødevarer og økologiske, samtidig med at gulvfirmaerne opnår en ekstra fortjeneste. Jeg tror på, at det vil gøre det langt mere attraktivt at bygge bæredygtigt.

632 års samlet erfaring i gulvbranchen

 Siden Jacob Storm kom til Scandinova den 1. juli, har vi ansat en række nye folk, og tre ud af fire medarbejdere har i dag mindre end 3 års anciennitet. Men i en branche, hvor erfaring og faglighed spiller så stor en rolle, rejser det spørgsmålet, om der er tilstrækkelig viden og erfaring i virksomheden til at hjælpe gulvfirmaerne med fx bæredygtighed?

- Der var jeg bare sige: 632 år. Det er antallet af år, som vi tilsammen har arbejdet i gulvbranchen i Scandinova, og jeg ser faglighed og stolthed hver dag blandt de ansatte, pointerer Jacob Storm og uddyber:

-  Både krav, lovgivning, produkter og ønsker fra bygherre forandrer sig hele tiden, og det skal vi kunne følge med i. Min ambition er, at vi skal være de små og mellemstores foretrukne leverandør, mens vi skal være de størstes foretrukne leverandør på tilbehør og specialvarer. Vi skal fx kunne hjælpe med at sikre, at hele leverancen kan indgå i et certificeret DGNB-byggeri, hvis det er det, kunden har brug for.

Trægulve i højden

Trægulve i højden

Det Odense-baserede gulvfirma Lumby-Gulve vandt sidste år gulventreprisen på intet mindre end 23.000 kvadratmeter plankegulve til Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen. Projektet er nu godt undervejs, og Lumby-Gulve er rykket op i højden

Vi indtager Vestegnen

Vi indtager Vestegnen

Scandinova runder året af på fornem vis og sætter endnu en nål i Danmarkskortet, når vi den 30. november åbner vores anden butik på Sjælland.

Scandinova i Odense får mere plads

Scandinova i Odense får mere plads

Scandinova arbejder for at gøre din hverdag nemmere. Derfor lancerer vi nu en ny og effektiv produktserie, der lever op til en række miljøcertificeringer ‒ herunder Dansk Indeklima Mærkning.

Vi skal tale om værdiskabelse

Vi skal tale om værdiskabelse

Jacob Storm tiltrådte 1. juli som ny CEO i Scandinova. Her fortæller han om sine første 100 dage i spidsen for Danmarks største gulvgrossist.

Husk også, at du altid kan kigge forbi hos dit nærmeste Scandinova grossistcenter eller tage en snak med din lokale konsulent, når du skal bruge materialer og løsninger til bæredygtigt byggeri. Så finder vi sammen den løsning, der bedst matcher kravene i din opgave.

Ved at klikke “Acceptér alle” gives der tilladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statistik og Marketing.