Scandinova indtager gulvet med miljømærkning af egne lakker

Bæredygtighed er på alles læber. Ingen undtaget.

Under det omfattende bæredygtighedsbegreb er indeklima, og det er nu kommet ned i gulvhøjde. Landets største gulvgrossist har nemlig ved udgangen af 2021 fået Indeklimamærket på samtlige private label-gulvlakker.

Indeklimaet og dets påvirkning af vores trivsel og helbred er et stødt voksende parameter i byggeriet. Dårligt indeklima koster ifølge BrancheArbejdsmiljøRådene (BAR) samfundet og arbejdspladserne dyrt pga. helbredsgener og nedsat arbejdsevne.

- Indeklimaet påvirkes af gulve og vægge, fordi de store overflader medfører, at afdampningen af flygtige, organiske forbindelser kan være stor. Indeklimamærkningen har stor relevans i vores branche, hvorfor vi har valgt at fokusere på denne certificering i første omgang, fortæller Tomas Bohse, salgskonsulent og ansvarlig for miljø- og indeklimacertificeringer hos Scandinova.

Kunderne forventer mere end blot byggeteknisk rådgivning

Det er fire XpertPro-lakker, der i efteråret sidste år blev miljøcertificeret med Indeklimamærket hos Teknologisk Institut. Mærkningen er et grønt stempel, som fastslår, at Scandinovas lakker opfylder krav om bl.a. afgasning.

- Det er naturligvis et stort skridt for Scandinova, og noget som vi kan og skal være stolte af. Vi er påbegyndt en rejse henimod øget dokumentation af processer og med meget mere fokus på miljø- og indeklimavenlige produkter, siger Tomas Bohse.

Han forstår kompleksiteten, som både de professionelle og private står overfor, når de skal navigere mellem de mange mærknings- og certificeringsordninger, der hjælper til at kvantificere og kvalificere miljøegenskaber og bæredygtighed i et byggeri.

Uddannelse af personalet er altafgørende i den sammenhæng.

- Det forventes i højere grad, at vi hos Scandinova kan yde mere end blot byggeteknisk rådgivning. Vi er nødt til at sætte os grundigt ind i produktviden og processer, som taler ind den aktuelle dagsorden om et mere bæredygtigt byggeri og sundt indeklima, fortæller Tomas Bohse.

Det Grønne Valg skal gøre det lettere for kunderne

XpertPro-lakkerne, der har fået Indeklimamærket, er blandt de mange produkter, der fra efteråret 2021 indgår Det Grønne Valg med tydelig markering på Scandinovas hylder.

Det Grønne Valg er inspireret af Bygmas initiativ, der skal gøre det nemt og bekvemt for kunderne at vælge de mest miljø- og indeklimavenlige produkter.

- Vi oplever, at flere og flere kunder efterspørger et grønt og mere indeklimavenligt alternativ. Så er det selvfølgelig positivt, at vi kan henvise til vores grønne valg, hvor vi kan tilbyde en bred vifte af produkter mærket med anerkendte miljø- og certificeringsordninger, herunder nu også Indeklimamærket. På den måde er Scandinova med til at sikre et sundere byggeri, og det er da fantastisk, slutter Tomas Bohse af.

Yderligere fakta om Indeklimamærket:

Dansk Indeklima Mærkning er en frivillig mærkningsordning for byggeprodukter og -materialer, inventar og bygninger, som har gennemgået omfattende prøvning og lever op til bestemte krav vedrørende afgasning af kemikalier i brugsfasen. Indeklimamærket stiller krav til hvilke stoffer, der må afgasse (fx må der ikke afgives kræftfremkaldende stoffer fra produkterne), en maksimumværdi for afgasningen, frigivelse af fibre og partikler, samt krav til lugtindtrykket.

Trægulve i højden

Trægulve i højden

Det Odense-baserede gulvfirma Lumby-Gulve vandt sidste år gulventreprisen på intet mindre end 23.000 kvadratmeter plankegulve til Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen. Projektet er nu godt undervejs, og Lumby-Gulve er rykket op i højden

Vi indtager Vestegnen

Vi indtager Vestegnen

Scandinova runder året af på fornem vis og sætter endnu en nål i Danmarkskortet, når vi den 30. november åbner vores anden butik på Sjælland.

Scandinova i Odense får mere plads

Scandinova i Odense får mere plads

Scandinova arbejder for at gøre din hverdag nemmere. Derfor lancerer vi nu en ny og effektiv produktserie, der lever op til en række miljøcertificeringer ‒ herunder Dansk Indeklima Mærkning.

Vi skal tale om værdiskabelse

Vi skal tale om værdiskabelse

Jacob Storm tiltrådte 1. juli som ny CEO i Scandinova. Her fortæller han om sine første 100 dage i spidsen for Danmarks største gulvgrossist.

Hvis du vil have fingrene i de nye produkter, kan de findes i din lokale Scandinova-butik. Hvis du vil høre mere om serien, Indeklimamærket eller have tips til anvendelsen, kan du kontakte en af vores dygtige salgskonsulenter, der står klar til at rådgive dig.

Ved at klikke “Acceptér alle” gives der tilladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statistik og Marketing.